۱۴۰۳ يکشنبه ۱۳ آبان
سمت و سوی میان‌روندهای فناوری زیستی (BioTech)

در پست 34 در مورد روندهای تغییر فن‌آوری و تاثیر آن بر کسب‌و‌کارها سخن گفته شد. در این پست به میان‌روندهای فناوری زیستی می‌پردازیم تا نظر دانشمندان و سرمایه‌گذاران ایرانی را به کانون‌های توجه جهانی، معطوف کنیم.

تلاقی زیست‌فناوری پیشرفته با هوش مصنوعی توسعه‌یافته، انقلابی در فناوری زیستی رقم می‌زند که می‌تواند تأثیر قابل توجهی بر جنبه‌های مختلف زندگی ما داشته باشد؛ از اقتصاد و سلامت گرفته تا کشاورزی، کالاهای مصرفی و انرژی. 60 درصد از نهاده‌های اصلی بازار جهانی (مانند: چوب، گوشت خوراکی، پلاستیک و حتی سوخت) با استفاده از زیست‌فناوری قابل تولید و جایگزینی هستند. در حیطه‌ی سلامت انسان نیز حداقل 45 درصد از بار بیماری‌های فعلی جهان را می‌توان با استفاده از دانشی که امروزه قابل تصور است، کاهش داد.

نوآوریهای زیست‌فناوری در چهار عرصه گروه‌بندی می‌شوند: 1) زیست‌مولکول‌ها مانند نقشه‌برداری، اندازه‌گیری و مهندسی مولکول‌ها 2) بیوسیستم‌ها مانند مهندسی سلول‌ها، بافت‌ها و اندام‌ها 3) بیوماشین‌ها به‌عنوان رابط‌هایی بین زیست‌شناسی و ماشین‌ها 4) محاسبات زیستی مانند استفاده از سلولها یا مولکولهایی مانند DNA برای محاسبه یا انتقال داده‌ها.

دانشگاه اصفهان یکی از پیشروترین دانشگاه‌های ایران در حوزه‌ی فناوری‌های زیستی است و آزمایشگاه‌های مجهز و اعضای هیأت علمی و دانشجویان برجسته‌ای در این حوزه دارد.

مطالب، برگردان و تلخیصی از مندرجات وبسایت https://www.mckinsey.com/ می‌باشد.

برای مشاهده اطلاعات بیشتر کلیک نمایید.
 
تاریخ به روزرسانی:
1400/09/10
تعداد بازدید:
240
دانشگاه اصفهان
آدرس: اصفهان- بلواردانشگاه - دانشگاه اصفهان - ناحیه نوآوری دانشگاه
کدپستی: 8174673441
تلفن: 37934363 031
تلفکس: 03137932924
E-mail: innov@res.ui.ac.ir 
Powered by DorsaPortal